DHA - Ω3 : Τα πολύτιμα λιπαρά οξέα για τα κουτάβια και τα γατάκια

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι πολύ σημαντικά στα πρώτα στάδια της ζωής των τετράποδων φίλων μας και τρόφιμα όπως ο σολομός και τα υποπροϊόντα του όπως το λάδι είναι πλούσια στη συγκεκριμένη  θρεπτική ουσία. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες καρδιακής νόσου και να μετριάσετε τον πόνο στην άρθρωση και την αρθρίτιδα.
Όπως τα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες για τον άνθρωπο έτσι και  τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι επίσης καλά για τα τετράποδα μέλη της οικογένειας μας, ειδικά όταν είναι στα πρώτα στάδια της ζωής τους. Ο Dr. Max σας παραθέτει τρεις λόγους για τους οποίους τα Ω3 είναι απολύτως απαραίτητα:
"Καλό λίπος"
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ανήκουν στην  ομάδα "καλών λιπαρών", συμπεριλαμβανομένου του Docosahexaenoic acid (DHA).
Το DHA διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ορθή ανάπτυξη του εγκεφάλου και των ματιών και συμβάλλει στην ενίσχυση της εγκεφαλικής λειτουργίας καθιστώντας πιο εύκολο στο ζώο να μάθει. Το DHA βρίσκεται επίσης στο μητρικό γάλα και είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη των πρώτων σταδίων ανάπτυξης του ανθρώπου και του κουταβιού.
 

Ενίσχυση εγκεφάλου
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the American Veterinary Medical Association κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διατροφή των νεογέννητων κουταβιών (ηλικίας μεταξύ οκτώ εβδομάδων και ενός έτους) με υψηλή περιεκτικότητα σε DHA είχε ως αποτέλεσμα βελτιωμένες γνωστικές ικανότητες, ενισχυμένης μνήμης και καλύτερες ψυχοκινητικές, ανοσολογικές και αμφιβληστροειδικές λειτουργίες από τα κουτάβια που δεν έχουν DHA στη διατροφή τους.
Οι υγιείς εγκέφαλοι αποτελούνται από περίπου 60% λίπος, συχνά αναφέρεται ως "φαιά ύλη". Τα λιπαρά οξέα είναι άφθονα στο μυαλό μας, έτσι κι η διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα όπως το DHA-Ω3 βοηθά στην ανάπτυξη και αναπλήρωση αυτού του βασικού συστατικού του εγκεφάλου.

 

Η διαφορά που φαίνεται στο μάτι
Η πλούσια σε DHA-Ω3 διατροφή υποστηρίζει επίσης την υγιή όραση και βοηθά στην ανάπτυξη των αμφιβληστροειδών των κουταβιών και των γατών. Αλλα οφέλη των λιπαρών οξέων είναι η υποστήριξη των υγιών ούλων, η καλύτερη πέψη και οι μειωμένες φλεγμονές. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν επίσης τους καλύτερούς μας φίλους να έχουν υγιές δέρμα και τρίχωμα.
Οι γονείς των κατοικίδιων ζώων που δίνουν στα κουτάβια τους τροφή πλούσια σε DHA-Ω3 έχουν παρατηρήσει τα οφέλη ακόμη και στη συμπεριφορά τους. Τα κουτάβια τους είναι πιο εύκολο να γυμναστούν και να συναναστραφούν πιο ευχάριστα με άλλα τετράποδα ζώα και ανθρώπους.

Οι διατροφολόγοι  και οι κτηνίατροι της JOSERA ανέπτυξαν σκόπιμα τροφές για σκύλους και γάτες που παρασκευάζονται με υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και ιχθυέλαια, έτσι ώστε το τρίχωμα των τετράποδων φίλων μας να λάβει τα απαραίτητα Ω3 που χρειάζεται, τα οποία δεν λαμβάνουν πλέον από το γάλα της μητέρας τους.

O DR. Max προτείνει τη JOSERA Young Star μια φυσική διατροφή για αναπτυσσόμενους σκύλους με κρέας πουλερικών και πατάτα - Grain Free και τη JOSERA Minette ειδική διατροφή για αναπτυσσόμενα γατάκια με νόστιμο κρέας πουλερικών.

Young Star (25/13) - Συνταγή φυσικής ανάπτυξης με κρέας πουλερικών και πατάτα για αναπτυσσόμενους σκύλους - GRAIN FREE (χωρίς σιτηρά).
Μια φυσική συνταγή ανάπτυξης για τους μικρούς λάτρεις της περιπέτειας, αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο στην πορεία προς την ενήλικη ζωή με τα ιδιαίτερα θρεπτικά συστατικά.
- Μπορεί να χορηγηθεί σε όλη τη διαδρομή μέχρι την ενηλικίωση
- Για νεαρούς σκύλους ηλικίας άνω των 8 εβδομάδων
- Ιδιαίτερα εύπεπτη,
GRAIN FREE (χωρίς σιτηρά)                                                                                                                                 
- Μέτρια σε ενέργεια και περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη
- Ειδικά σχεδιασμένη για την ανάπτυξη του σκύλου, με σωστή αναλογία φωσφόρου - ασβεστίου

Minette (35/22) - Για γάτες (κυοφορία/γαλουχία), και αναπτυσσόμενα γατάκια.
Ελαφριά και θρεπτική για ένα καλό ξεκίνημα!
Η σωστή διατροφή είναι η βάση της υγείας των μικρών γατών στο στάδιο της ανάπτυξής τους, καθώς και της μητέρας τους καθ’ όλη τη διάρκεια της κυοφορίας και της γαλουχίας. Η JOSERA Minette είναι μια τροφή υψηλής ενέργειας, ιδιαίτερα εύπεπτη και γευστική, ειδικά σχεδιασμένη για τα αναπτυσσόμενα γατάκια.
- Κατάλληλη για τα γατάκια κατά το πρώτο έτος της ζωής τους αλλά και για τις γάτες κατά την κυοφορία και γαλουχία
- Υψηλά επίπεδα ενέργειας για να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες του οργανισμού στην κρίσιμη αυτή περίοδο
- Ιδιαίτερα εύπεπτη
- Πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην αποβολή των τριχόμπαλων μέσω του πεπτικού σωλήνα