ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΟ-ΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑ - ΚΟΖΑΝΗ

Η Βιομηχανία Ζωοτροφών ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. διοργάνωσε με επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση την Τρίτη 11/02/2014 και ώρα 19:30, στην αίθουσα πρ. Νομαρχιακού Συμβουλίου, στον ημιόροφο της Νομαρχίας Κοζάνης, Δημοκρατίας 27.

Το Θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Οι σύγχρονες εξελίξεις στην αιγο-προβατοτροφία»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν κτηνοτρόφοι της περιοχής της του Ν. Κοζάνης. Τα θέματα των ομιλιών αφορούσαν τη διατροφή σε σχέση με τη μεταβολικά νοσήματα (ομιλητής κος Νεκτάριος Γιαδίνης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Μικρών Μηρυκαστικών, Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.) ενώ τη συζήτηση των ομιλιών συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής της ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., κος Τάσος Κυριακίδης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας κος Βαγγέλης Σημανδράκος καθώς και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. κος Δημήτρης Τριανταφύλλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε συζήτηση και ενημέρωση από τον καθηγητή κο Γιαδίνη και για το επίκαιρο θέμα της Ευλογιάς σε μονάδες προβάτων της Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και των μέτρων που πρέπει να λαμβάνονται για την πρόληψη της νόσου. Τέλος, ο ειδικός συνεργάτης του Υ.ΜΑ.Θ. κος Χρήστος Λαγούδας ανέλυσε τους τρόπους χρηματοδότησης και τη νέα ΚΑΠ προσελκύοντας την προσοχή του ακροατηρίου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης & της Νομαρχίας Κοζάνης και είναι μέρος μιας σειράς από 15 εκδηλώσεις στην Μακεδονία & Θράκη που αφορούν αγελαδοτρόφους, προβατοτρόφους και γιδοτρόφους.